Tirol, Švarcvald i Alzas putovanje Švajcarska • Tirol, Švarcvald i Alzas

Tirol, Švarcvald i Alzas putovanje Tirol, Švarcvald i Alzas putovanje 0 Tirol, Švarcvald i Alzas putovanje 1 Tirol, Švarcvald i Alzas putovanje 2
Thumb Thumb 0 Thumb 1 Thumb 2

Informacije

TERMINI:

23.09.-29.09.

07.10.-13.10.

Organizator Holiday Travel Agency.

First minute-  za rezervacije do 30.08.2022. cena aranžmana -399 €
Cena po osobi 450 €

ARANŽMAN OBUHVATA

 • prevoz modernim turist. autobusom, klima, dvd…
 • 1 noćenje u sa diručkom u okolini Trenta hotel 3*
 •  1 noćenje sa doručkom okolina Friedrichshafena hotel 3*
 • 2 noćenja sa doručkom u Kolmaru hotel 3*
 • 1 noćenje sa doručkom u Strazbur hotel 3*
 • 1 noćenje sa doručkom u Kranjskoj Gori hotel 3+*
 • vodičke usluge I troškove organizacije

ARANŽMAN NE OBUHVATA

 • takse za sve hotele oko 15 €, uplata na recepciji hotela
 • troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja- preporuka agencije je da putnik bude osiguran
 • fakultativne programe i ulaznice
 • ostale nepomenute usluge.

CENA: izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

DOPLATA: za jednokrevetnu sobu (na upit) ……………………………………………………..…………………………………………….. 150 €

USLOVI PLAĆANJA:

30% pri rezervaciji, a ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja.

Plaćanje gotovinom, čekovima građana, virmanski, administrativnom zabranom, karticama: VISA, DINA, MASTER CARD, MAESTRO i AMERICAN EXPRESS.

ODLOŽENO PLAĆANJE:

BEZ UVEĆANJA DO 6 RATA! čekovi građana, administrativna i kreditne kartice 6 rata ,

FAKULTATIVNI IZLETI: Za fakultativne izlete minimim 25 putnika

2 IZLETA: vinskim putem Kajzerberg i Rikvir (bus, vodič) + Izlet do Švajcarske i lepog Bazela …………………………. 70 €

Izlet do Kimskog ostrva, poseta Ludvigovorm dvorcu Herenkimze (vožnja brodom, ulaznica za dvorac, vodič)… 40 €

SMEŠTAJ: Smeštaj u hotelima iz lanaca: Accor, Ibis, 7 Days, Oekotel ili sličnih.

TRANSFERI (min 2 PUTNIKA): A) 10€ -, Gornji Milanovac, Aranđelovac; B)20€ – Niš, Aleksinac, Užice i Požega

1. dan ČAČAK – KRAGUJEVAC – BEOGRAD – RUMA (NOVI SAD) – ITALIJA

Polazak autobusa iz Čačka (Roda) u 1:00h, Kragujevca (Roda) u 02:30h, Beograda u 04:30h, obezbeđen transfer za putnike iz Novog Sada, Kraljeva, Čačaka, više inf. pod transferi… Putovanje za Italiju preko Hrvatske i Slovenije. Dolazak u Trento, grad u Alpima i najveći grad pokrajine Trento- Južni Tirol. Putujući ovom regijom, uživaćete u slikovitim pejzažima. Smeštaj u hotel u okolini Trenta. Noćenje.

2. dan TRENTO – INZBRUK – FRIEDRICHSHAFEN

Doručak. Putovanje preko lepih planinskih predela. Dolazak u glavni grad austrijskog Tirola- Inzbruk, peti po veličini grad u Austriji, i jedan od najčuvenijih alpskih zimskih centara. Obilazak i uživanje u šetnji srednjevekovnim gotičkim ulicama. Gradski toranj, katedrala Sv. Jakoba, Trijumfalna kapija, Zamak Hofburg – jedan od tri najreprezantivnije austrijske građevine, fontana Ludvig… U popodnevnim satima putovanje pored Bregenca do Friedrichshafena na Bodenskom jezeru. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju do rezidencije prvog kralja Virtemberga, Frederika po kome je naselje dobilo ime. Kraj obale je i kuća grofa Cepelina koji je bio pronalazač i osnivač aero-nautičkog udruženja koje nosi njegovo ime. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan FRIEDRICHSHAFEN – DONAUŠINGEN – TRIBERG – FRAJBURG – KOLMAR

Posle doručka nastavak putovanja živopisnim predelima Švarcvalda do gradića Donauešingen. Odlazak na izvorište Dunava kraj dvorca Firstenberg. Dvorac podjednako privlači turiste, kao i ušće dveju rečica Breg i Brigah. Fontana u parku simbolizuje nastanak druge najduže evropske reke, koja se posle 2850 km uliva u Crno more. Novi cilj putovanja je Triberg. Divna prilika da se vidi najveći vodopad u Nemačkoj. Priroda je udesila da se voda sliva kaskadno u sedam faza u dužini od 163 metra. Popodne dolazak u gradić Frajburg koji s pravom nosi nadimak “Dragulj Švarcvalda”. Iako je u II svetskog ratu bio gotovo potpuno razoren, precizno je obnovljen do poslednjeg detalja, pa danas nosi titulu jednog od najlepših srednjovekovnih gradova u Europi. Na glavnom trgu je gotska katedala Minster sa zvonikom visokim 116m i gradska većnica. Šetnja do Augustiner trga… Uveče dolazak u francuski grad Kolmar. Smeštaj u hotel u širem potezu grada. Noćenje.

4. dan KOLMAR – (KAJZERSBERG – RIKVIR)

Doručak. Obilazak Kolmara gradića u podnožju planine Vogezi na reci Laugh. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova, nosi epitet – “mala Venecija”. Rue des Marchands i Rue Merciere – kuća stare carine – dominikanska crkva – „mala Venecija“ okružena kanalima i kućama kamenih pročelja… Slobodno vreme u gradskom središtu. Predlog: fakultativni odlazak na izlet putem Alazaških vinograda do Kajzersberga i Rikvira, predela kao oslikanih čarolijom prirode. Panorama najšarmantnijeg seoceta, Kajsberga. Unikatna arhitektura, šetališta i ljubaznost meštana, uticalo je da se ovo selo proglasi za najomIljenije seoce u očima Francuza. U proleće je spektakl u vreme sezone parenja i uzgoja mladih ptića. U mestu je dvorac, crkva posvećena Svetom krstu u kojoj je predimenzioniran Hrist izrezbaren u oltaru. A uske uličice u Rikviru, inspirilale su mnoge filmske reditelje da u ovom bajkovitom selu, snime više istorijskih filmova. Selo krase kula na severnoj kapiji iz XIII veka, crkva iz XIV veka, kao i većina stambenih kuća iz XVI i XVII veka. Ovo je prava prilika da se oseti duh Francuske, uz degustaciju najpoznatijih alzaških vina i finih sireva. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan KOLMAR – (BAZEL) – STRAZBUR

Doručak. Predlog: izlet u švajcarski lepi grad Bazel (fakultativno). Za nepun sat vožnje dolazi se u grad koji je na tromeđi Švajcarske, Nemačke i Francuske duž obale reke Rajne. Odlazak do ‘‘Ugla tromeđe‘‘. Pešačka tura: Gradska kuća, kapija grada, protestantska crkva, katedralni trg i panorama grada. Ovaj miran, uređen grad kao od čokolade, sa uskim uličicama i raznobojnim žaluzinama, turisti prosto obožavaju. Slobodno vreme. Povratak, priključenje putnika i nastavak putovanja do Strazbura. Panoramno razgledanje grada koji je zbog bogatog arhitektonskog nasleđa proglašen svetskom baštinom Uneska. Pešačka tura do Male Francuske najlepšeg dela starog Strazbura, u kojem su nekada ribari, proizvođači brašna i kožari živeli i radili u kućicama, sagrađenim iznad vode. Građevine su iz XVI i XVII veka. Danas su ovde restorani, prodavnice suvenira i kafei koji vrve od turista. Šetnja do trgova Kleber i Gutenberg. Na trgu Marše je trgovačka kuća Kammerzel i veličanstvena katedrala Notr Dam. Smeštaj u hotel. Noćenje.

6. dan STRAZBUR – KIMSKO JEZERO – KRANJSKA GORA

Doručak. Putovanje preko Nemačke sa pauzama za osveženje. Na samom jugu nemačke se nalazi poznato Kimsko jezero, zbog svoje veličine i lepote nazvano Bavarsko more. Slobodno vreme za šetnju. Fakultativno vožnja brodom do ostrva i obilazak jednog od nejlepših dvoraca nemačke Herenkimze. Ovaj dvorac je bio Ludvigov novi Versaj. Za Ludviga II Francuski kralj Luj XIV bio je otelotvorenje apsolutističke vladavine. Nastavak putovanja kroz austiju. U kasnim satima dolazak u Sloveniju. Smeštaj u hotel u Kranjskoj gori. Noćenje

7. dan KRANJSKA GORA – BLED – SRBIJA

Doručak. Posle doručka odlazak na Bled i slobodno vreme za šetnju pored jezera, kafu i čuvene krempite. Predlog agencije vožnja brodom do Bledskog ostrva, šetnja do crkve i bunara želja. Slobodno vreme do 12:00h. Nastavak putovanja za Srbiju, sa usputnim pauzama za osveženje. Za putnike iz Novog Sada, organizovan je transfer od Rume. Uveče dolazak u Novi Sad/Beograd i Kragujevac.

NAPOMENE:

za realizaciju putovanja minimalno 42 putnika. Program objavljen 27.07.2022.