SKOPLJE - KRUŠEVO - OHRID Severna Makedonija • Ohrid • Ohrid

SKOPLJE - KRUŠEVO - OHRID SKOPLJE - KRUŠEVO - OHRID 0 SKOPLJE - KRUŠEVO - OHRID 1 SKOPLJE - KRUŠEVO - OHRID 2 SKOPLJE - KRUŠEVO - OHRID 3 SKOPLJE - KRUŠEVO - OHRID 4
Thumb Thumb 0 Thumb 1 Thumb 2 Thumb 3 Thumb 4

Informacije

SKOPLJE - KRUŠEVO-OHRID
10 -13. APRIL 2023

Republika Severna Makedonija je dragulj bivše Jugoslavije i današnjeg Balkana, izvanrednog istorijskog, kulturnog i geografskog nasleđa, koja svojim posetiocima nudi jedinstveni spoj prirodnih lepota i kulture, kao i dugu tradiciju gostoljubivosti. Skoplje, Kruševo, Ohrid su mesta koja ćemo posetiti i uživati u njihovim lepotama.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan: ponedeljak, 10.april 2023. BEOGRAD - SKOPLJE
Polazak autobusa iz Beograda sa dogovorenog mesta u 06.30 časova. Dnevna vožnja u pravcu Niša prema Skoplju, sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti. Po dolasku u glavni grad Skoplje sledi obilazak i to: glavnog gradskog trga, kuća Majke Tereze, vrata Makedonije,Trijumfalna kapija, Statua Aleksandra Makedonskog. Prelazak preko reke Vardar starim kamenim mostom, razgledanje mosta Oko, Arheološkog muzeja, Filharmonije i odlazak do stare čaršije i stare tvrđave Kale; poseta crkvi Svetog Spasa - koja se među pravoslavnim crkvama i manastirima izdvaja po ikonostasu nemerljive umetničke vrednosti i po tome što je većim delom ukopana u zemlju. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2.dan: utorak, 11.april 2023. SKOPLJE - KRUŠEVO - OHRID
Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Kruševu i Ohridu. Kruševo je grad poznat po izvanredno lepim kućama kao primerima tradicionalno očuvane arhitekture 19.veka, kuće su u stilu cincarske arhitekture sa crvenim krovovima pokriveni crepom i belo okrečenim fasadama i zidovima. Kruševo su u 15.veku osnovali Makedonci, grad je doživeo privredni i kulturni procvat kada su se Cincari iz Epira, posebno iz Moskopoja naselili u ovom kraju u 18.veku. Danas je tu najveća koncentracija Cincara u Makedoniji. Grad Kruševo je i rodni grad Toše Proeskog - poseta Memorijalnom kompleksu “Toše Proeski” čiju je izgradnju finansirala Vlada Republike Severna Makedonija. U spomen kući se nalazi veliki broj fotografija i oko 350 eksponata, koje je donirala njegova porodica i koji materijalizuju čitavo životno doba Tošeta Proeskog. Nastavak putovanja prema Ohridu. Dolazak u Ohrid u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel i nakon toga zajednički obilazak starog i istorijskog dela grada Ohrida poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima sa vodičem: crkva Sv. Sofija iz XI veka, crkva Sv. Bogorodica Perivlepte (Sv. Kliment), izgrađena 1295. god. na vrhu starog grada, Rimski teatar, Obilazak crkve Sv. Jovana Bogoslova Kanea, jedne od najstarijih crkava u Ohridu. Obilazak stare čaršije i šoping u autentičnim ohridskim dućanima poznatim po izuzetnim filigranskim rukotvorinama i nadaleko čuvenim ohridskim biserima. Večera. Noćenje.

3. dan: sreda, 12.april 2023. OHRID - STRUGA-VEVČANI -SVETI NAUM
Doručak. Fakultativni izlet: Struga - Vevčani- Sv Naum. Struga, nekada drevno naselje sa tragovima života iz perioda neolita a danas poznato turističko i kulturnoistorijsko naselje. Struga se nalazi na severnoj strani prekrasnog Ohridskog jezera, u podnožju planine Jablanice, na obalama Crnog Drima, 12 km od Kafasana, graničnog prelaza prema Albaniji. Jablanica je područje od davnina poznato kao mesto kuda je prolazio stari Ignjatijev put Via Egnatia.
Reka Crni Drim razdvaja grad Strugu na dva dela grada, povezana sa sedam mostova. Crni Drim je kraj Ohridskog jezera i početak rečnog toka koji određuje dva veštačka jezera – Globočicu i Debar, čija vodena snaga u hidroelektranama proizvodi električnu energiju. Nastavak putovanja do Vevčana, autentičnog, živopisnog sela sa drevnom arhitekturom i čuvenim izvorima okruženog netaknutom prirodom obronaka Jablanice. Veruje se da je selo osnovano izmedju kraja 6. I 8. veka , gde su se naselili Berziti koji su prihvatili hrišćanstvo. Vevčani imaju odlično očuvanu autentičnu arhitekturu, sa 19 crkava, kapela i manastira. Pauza za ručak i individualna razgledanja. Potom polazak prema manastirskom kompleksu Sveti Naum. Obilazak Manastira Sveti Naum iz 10. veka, najposećenijeg znamenja u regiji Ohrida. Čudesna arhitektura, i divan položaj, nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a potom i usputna poseta Biljaninih izvora. Povratak u hotel, slobodno vreme za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.

4. dan: četvrtak, 13.april 2023. OHRID- BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela u 11.00 časova. Slobodno vreme sa preporukom poseti lokalnoj pijaci, na kojoj se prodaje i ručno rađena grnčarija. U 12.00 časova fakultativno krstarenje jezerom u trajanju od sat vremena sa panoramskim razgledanjem starog grada Ohrida. Planiran polazak za Beograd posle 13.00 časova. Dnevna vožnja sa pauzama radi odmora i carinskih formalnosti. Dolazak na mesto polaska u kasnim večernjim časovima.


CENA ARANŽMANA: 24.800,00 DIN. PO OSOBI

Aranžman uključuje :
• prevoz autobusom / turističke klase sa audio, dvd opremom i klimom na pomenutoj relaciji
• smeštaj u dvokrevetnim sobama
• 1 noćenje / doručak(samoposluživanje-švedski sto) u Skoplju u hotelu 3*
• 2 polupansiona (doručak-švedski sto,samoposluživanje/večera-set meni) hotelu TINO 4* u Ohridu sa korišćenjem hotelskih sadržaja, besplatan WiFi, spa centar (jacuzi, sauna, parno kupatilo)
• razgledanje Skoplja, Kruševa i Ohrida prema programu
• lokalni vodič u Ohridu
• usluge turističkog vodiča tokom putovanja
• troskovi organizacije putovanja

Aranžman ne uključuje :
• međunarodno zdravstveno putno osiguranje
• individualne troškove
• ulaznice za lokalitete: Crkva svetog Spasa (Skoplje), Crkva Svete Sofije, Crkva Sv Klimenta, Samuilova tvrđava, crkva Sveti Naum (Ohrid) Memorijalni kompleks Toše Proeski (Kruševo) za ulaznice je potreno izdvojiti cca 15 €, plaćanje na licu mesta u denarima.
• Fakultativni celodnevni izlet: Struga, Vevčani, Sv Naum...15 €; krstarenje Ohridskim jezerom 10 €
Doplate :
Doplata za 1/1 sobu je 45 €(na upit)
Doplata za sobu sa pogledom na jezero: 20 €USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: 30% prilikom rezervacije u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, a ostatak najkasnije 10 dana pre puta i to: gotovinski, odmah naplativim čekom . Za plaćanje na rate: prilikom rezervacije 30%, a ostatak deponovanjem čekova na 3 mesečne rate zaključno sa 20.06.2023.god. Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 15 dana pre puta. Plaćanje se može izvršiti i putem administrativne zabrane na rate ili kreditinim karticama NLB Komercijalne banke na 3 mesečne rate bez kamate.

OPIS HOTELA:
Smeštaj u Skoplju u HOTELU AMBASADOR 3* u 1/2 i 1/3 sobama sa kupatilom (TWC), TV, na bazi 1 noćenje/doručak samoposluživanje (švedski sto). Link hotela: https://www.hotelambasador-sk.com.mk/#us
Smeštaj u Ohridu : Hotel TINO OHRID HOTEL & SPA 4* http://www.hoteltino.com.mk/ se nalazi na šetalištu, u centru Ohrida. Od centralnog trga je udaljen oko 500m. Sadržaj hotela: recepcija, restoran, besplatan WI-FI, spa centar (đakuzi, sauna, parno kupatilo), parking. Sadržaj soba: predviđeni broj ležaja, SAT TV, DVD plejer, telefon, internet, klima uređaj, mini bar, sef, kupatilo, fen. Doručak je na bazi samoposluživanja „švedski sto“, večera set menu.
NAPOMENE
Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu/ usled objektivnih okolnosti. Program rađen na bazi minimum 45 putnika.
Cenovnik br. 1 od 09.02.2023.god. Program br. 12/23.
Agencija poseduje Licencu OTP 95/2021. Kategorije A, polisu osiguranja od insolventnosti i za naknadu štete Triglav osiguranja ADO, broj polise 470000054006.


UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE “MONTESOL TRAVEL”