Jezera Austrije Austrija • Jezera Austrije • Jezera Austrije

Jezera Austrije Jezera Austrije 0
Thumb Thumb 0

Informacije

J E Z E R A     A U S T R I J E

SALCBURG – SVETI GILGEN / SVETI VOLFGANG / BAD IŠL – HALŠTAT

fakultativno: VOŽNJA BRODOM PO JEZERU

2 noćenja / 5 dana / autobusom

28. jun - 02. jul 2023.

1. DAN - ŠABAC

Polazak iz Šapca u 20h sa parking ispred Aman marketa u Šapcu (ul. Janka Veselinovića BB). Noćna vožnja autoputem kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju ka Austriji sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN - SALCBURG

Dolazak u Salcburg u prepodnevnim časovima. Po dolasku, razgledanje grada u pratnji vodiča. Obilazak Mocartovog rodnog mesta i jednog od najlepših gradova srednje Evrope pešice: Katedrala, Franjevački manastir, Nadbiskupska palata, Mocartova rodna kuća, raskošni park Mirabel sa veličanstvenim pogledom na palatu. Slobodno vreme. Fakultativni obilazak Helbrun palate i magičnih fontana, izgrađenih početkom XVII veka po nalogu princa Markusa Sitikusa kao letnja rezidencija, u podnožju planine Helbrun. Smeštaj u hotel u Salcburgu. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN - SALCBURG – SVETI GILGEN / SVETI VOLFGANG / BAD IŠL – SALCBURG

Doručak. Putovanje prema jednom od najlepših austrijskih jezera Volfgangze. Danas je to poznato turističko mesto zahvaljujući i tradiciji operete i slavnih hotela. Na Svetom Gilgenu se nalazi kuća Mocartove majke, a obići ćemo glavni trg, crkvu Svetog Egidija, gradske većnice i stari hotel Post s oslikanom fasadom. Fakultativna vožnja brodom po jezeru (Sveti Gilgen – Sveti Volfgang). Nastavak putovanja ka Bad Išlu. U gradskom središtu možete posetiti jednu od najslavnijih poslastičarnica Austrije “Zauner” i probati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po samom mestu. Slobodno vreme za šetnju ili kafu i kolače. Polazak ka hotelu. Noćenje.

4. DAN - SALCBURG – HALŠTAT

Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Putovanje ka Halštatu – poznatom jezeru i jednom od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, mestašca s ribarskim kućama koje je poznato po arheološkom nalazištu keltske kulture. Okružen je bujnim alpskim planinama, a pored divnog pejsaža i očuvane prirode, prava atrakcija su i istorijske znamenitosti Halštata: Župna crkva Vaznesenja koja je sagrađena 1505. godine, podzemno groblje Karner u kojem se nalazi kosturnica iz XVI veka, Halštat muzej koji ima drugu najveću kolekciju na svetu umetničkih dela halštatske kulture i rudnik soli. U popodnevnim satima polazak za Srbiju. Vožnja autoputem kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

5. DAN - ŠABAC

Dolazak u Šabac na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

CENA: 205 €


- doplata za 1/1 sobu 90 evra (isključivo na upit)

- doplata za dodatno sedište u autobusu 50 evra (isključivo na upit)

- dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 10 evra na cenu aranžmana

- dete do 6 godina (u zajedničkom ležaju) ostvaruje popust 40% na cenu aranžmana

- ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

• prevoz autobusom turističke klase

• smeštaj u hotelu 3* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom

• razgledanja prema programu u pratnji vodiča: Salcburg, Sveti Gilgen, Sveti Volfgang, Bad Išl, Halštat

• usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja

• troškove ogranizacije putovanja


CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

• putno zdravstveno osiguranje PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE SE PREPORUČUJE ZA PUTOVANJE U INOSTRANSTVO RADI VAŠE SIGURNOSTI

• individualne troškove – nepomenute usluge

• fakultativne izlete

NAČIN PLAĆANJA

• 30% prilikom rezervacije, ostatak na jednake mesečne rate putem 

FAKULTATIVA:

VOŽNJA BRODOM (Sveti Gilgen – Sveti Volfgang – trajanje oko 40 min) 25 evra

OBILAZAK HELBRUN PALATE I MAGIČNIH FONTANA 25 evra

OBAVEZNO PRIJAVLJIVANJE ZA IZLETE U AGENCIJI PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU ZBOG REZERVACIJE TERMINA ZA GRUPE – PLAĆANJE VODIČU NA LICU MESTA. AGENCIJA NE GARANTUJE MOGUĆNOST NAKNADNE PRIJAVE TOKOM PUTOVANJA.

NAPOMENA

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. Minimum 30 prijavljenih za fakultativne izlete. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE PET DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE VENERA TOURS

ORGANIZATOR PUTOVANJA TURISTIČKA AGENCIJA VENERA TOURS 176/2021 LICENCA kategorija A

broj programa 03/2023