Ohrid - doček Nove 2024 Severna Makedonija • Ohrid • Ohrid

Ohrid - doček Nove 2024 Ohrid - doček Nove 2024 0
Thumb Thumb 0

InformacijeO H R I D - NOVA GODINA

TERMIN: 29.decembar 2023 - 02.januar 2024.
Aranžman autobusom 5 dana / 3 noćenja1.dan 29.12.2023. BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 23.00h sa parkinga ispred SC „Gale Muškatirović“ na Dorćolu. Noćna vožnja kroz Srbiju i Severnu Makedoniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
2.dan 30.12.2023. OHRID
Po dolasku u Makedoniju, vožnja preko Kumanova za Ohrid. Dolazak u Ohrid u prepodnevnim satima. Razgledanje starog i istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima sa lokalnim vodičem, crkva Svete Sofije iz XI veka, crkva Sv. Bogorodice Perivlepte (Sv. Kliment), izgrađena 1295.god. na vrhu starog grada, Rimski teatar, obilazak crkve Sv. Jovana Kanea – jedne od najstarijih crkava u Ohridu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Obilazak stare čaršije i šoping u auteničnim ohridskim dućanima poznatim po izuzetnim filigranskim rukotvorinama i nadaleko čuvenim ohridskim biserima. Večera. Noćenje.
3.dan 31.01.2023. OHRID – SVETI NAUM I BILJANINI IZVORI (fakultativno)
Doručak. Slobodan dan u Ohridu ili fakultativno polazak oko 10h na izlet za Sveti Naum sa obilaskom manastirskog kompleksa iz X veka, najposećenijeg znamenja u regiji Ohrida. Čudesna arhitektura i divan položaj nikoga neće ostaviti ravnodušnim. U povratku obilazak Biljaninih izvora i pauza za osveženje. Povratak u hotel. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada i pripreme za najluđu noć. Uveče, DOČEK NOVE GODINE uz svečanu novogodišnju večeru u hotelu Holiday M uz bogatu trpezu i veseli makedonski i internacionalni muzički program… SREĆNA NOVA GODINA!!! Noćenje.
4.dan 01.01.2024. OHRID – STRUGA / VEVČANI (fakultativno)
Kasni doručak. Slobodan dan za šetnju i individualne aktivnosti u Ohridu. Oko 11h fakultativno polazak za Strugu i obilazak ovog poznatog turističkog i kulturno - istorijskog grada. Nastavak putovanja do Vevčana, prelepog mesta sa drevnom arhitekturom i čuvenim izvorima. Mogućnost ručka u nekom od tradicionalnih restorana. Povratak u hotel. Repriza Dočeka Nove godine uz večeru u hotelu Holiday M. Noćenje.
5.dan 02.01.2024. OHRID – SKOPLJE– BEOGRAD
Doručak. Odjava iz hotela i polazak za Skoplje. Po dolasku obilazak glavnog gradskog trga u pratnji lokalnog vodiča/kuća Majke Tereze, vrata Makedonije,Trijumfalna kapija, Statua Neznanog junaka (Statua Aleksandra Makedonskog). Prelazak preko reke Vardar starim kamenim mostom razgledanje mosta Oko, Arheološkog muzeja, Filharmonije i odlazak do stare čaršije i stare tvrđave Kale; poseta crkvi Svetog Spasa - koja se među pravoslavnim crkvama i manastirima izdvaja po ikonostasu nemerljive umetničke vrednosti i po tome što je većim delom ukopana u zemlju. Slobodno vreme za individualna razgledanja. U kasnim popodnevnim satima polazak za Srbiju. Dolazak u Beograd oko ponoći.
 


Hotel cena po sobi SPECIJALNA CENA 
Hotel International  4*260 e245 e
Holiday M 3*245 e230 e
                                                        PROMO CENA VAŽI ZA OGRANIČEN BROJ MESTA

Cena aranžmana za decu uz dve punoplative osobe: u hotelu International za dete do 6 godina iznosi 90 evra (na pomoćnom ležaju), za dete od 6 - 12 godina iznosi 160 evra (na pomoćnom ležaju). U hotelu Holiday M cena aranžmana za dete do 6 godina iznosi 80 evra (na pomoćnom ležaju), za dete od 6 - 12 godina iznosi 150 evra (na pomoćnom ležaju).
Doplata za 1/1 sobu u hotelu Holiday M je 80 evra, doplata za 1/1 sobu u hotelu International je 90 evra (isključivo na upit).

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• prevoz autobusom turističke klase visokopodni ili dabldeker na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
• smeštaj na bazi 3 noćenja u odabranom hotelu: u hotelu International 4* u 1/2 / 1/2+1 sobama, usluga na bazi 3 polupansiona, doručak - švedski sto, večera – set meni - posluživanje;
ili smeštaj u hotelu Holiday M 3 * u 1/2 / 1/2+1 sobama, usluga na bazi 3 polupansiona (doručak – švedski sto, večera - set meni - posluživanje);
• razgledanje Ohrida i Skoplja autobusom u pratnji vodiča
• usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
• troškove ogranizacije putovanja
* NOVOGODIŠNJA VEČERA 31.12. se organizuje u hotelu Holiday M i obuhvata svečani novogodišnji program sa novogodišnjom večerom (bogat meni - posluženje) sa neograničenom konzumacijom pića (lokano alkoholno ili bezalkoholno piće) i muzičkim programom. Za REPRIZU Novogodišnje večere 01.01.2024. u hotelu Holiday M u cenu nije uključena konzumacija pića.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
• međunarodno putno zdravstveno osiguranje (preporučuje se za putovanje u inostranstvo radi vaše sigurnosti)
• individualne troškove – nepomenute usluge
• fakultativne izlete
• transfer iz ZRENJANINA – doplata 20 € / minimum 4 putnika, transfer iz NOVOG SADA – doplata 22 € / minimum 4 putnika
FAKULTATIVNI IZLETI
- SVETI NAUM cena po osobi 10 evra
- STRUGA / VEVČANI cena po osobi 15 evra, cena za decu do 12 godina je 10 evra.
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
Prilikom rezervacije se plaća 30% od cene aranžmana u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, gotovinski, platnim karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO ili čekom. Ostatak najkasnije 10 dana pre puta.
Odloženo plaćanje čekovima građana: 30% prilikom rezervacije ostatak na 3 mesečne rate bez uvećanja. Za rate koje dospevaju posle puta potrebno je deponovati čekove 10 dana pre putovanja. Kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćanje na 3 rate. Putem administrativne zabrane na mesečne rate, poslednja rata u martu 2024.god.

OPIS SMEŠTAJA
Hotel International 4* se nalazi na odličnoj lokaciji, do Ohridskog jezera i centra Ohrida se može stići za oko 10-15 minuta hoda. Hotel poseduje restoran, kafe bar na terasi, loby bar sa recepcijom, spa centar (tursko kupatilio, sauna, đakuzi, profesionalnu masažu), konferencijsku salu, parking. Sobe su 1/2 ili 1/2 + 1 sa klimom, Wi Fi, Sat TV, mini barom… https://hotelinternational.mk/en_US/
Hotel Holiday M 3* je smešten na obali Ohridskog jezera. Sa hotelske terase i balkona soba pruža se jedinstven pogled na jezero. U svom sastavu ima restoran, terasu, zajednički salon, vrt i sopstvenu plažu sa ležaljkama za goste hotela. Besplatan WiFi je dostupan u celom objektu. Sve smeštajne jedinice su klimatizovane, flat-screen TV i frižider. http://hotelholiday-m.com/?lang=en
Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti.
Aranžman je rađen na bazi minimuma 45 osoba. Ukoliko se prijavi manji broj putnika agencija može spojiti polazak sa nekom drugom grupom.
Program br. 52/23 od 06.11.2023.
Agencija poseduje Licencu OTP 95/2021. Kategorije A, polisu osiguranja od insolventnosti i za naknadu štete Triglav osiguranja ADO, broj polise 470000057631.
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE MONTESOL TRAVEL