BUDIMPEŠTA - Nova Godina Mađarska • Budimpešta • Budimpešta

BUDIMPEŠTA - Nova Godina BUDIMPEŠTA - Nova Godina 0 BUDIMPEŠTA - Nova Godina 1
Thumb Thumb 0 Thumb 1

Informacije

B U D I M P E Š T A
NOVA GODINA

3 noćenja/autobusom

29.12.2023 -02.01.2024.

BUDIMPEŠTA je glavni grad Mađarske, stvoren 1873. godine od Budima, Obudima i Pešte, na tlu gde je nekad bilo Panonsko more. Broji oko 2miliona stanovnika. Dunav razdvaja grad na Budim i Peštu. Budim-brdoviti deo, koji je šarmantnija i starija oblast, čijoj atmosferi doprinosekaldrmisane ulice, male živopisne kude i srednjovekovna kultura. Pešta je smeštena na prostranom i ravnom terenu i ona je komercijalnaoblast. Odlikuje se modnim radnjama i širokim bulevarima. Ono što karakteriše Budimpeštu jesu mostovi, koji su bili srušeni u II svetskom ratu, pa su ponovo sagrađeni. Najača privredna grana je turizam, zahvaljujudi banjama i termalnim izvorima.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD

Polazak iz Beograda u 23:00h ispred muzeja 25. Maj – Kuća cveća. Vožnja preko Subotice i Segedina sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2. dan BUDIMPEŠTA

Dolazak u Budimpeštu u ranim prepodnevnim časovima. Razgledanje grada sa stručnim vodičem (Trg Heroja, Andraši bulevar, Opera, Baletski institut, Ruzveltov trg, lančani most Sečenji, Ribarski bastioni, crkva Sv. Mateje, Citadela, kraljevski dvorac, most Eržebet, ulica Vaci). Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

3. dan BUDIMPEŠTA – SENT ANDREJA - BUDIMPEŠTA

Doručak. Slobodno prepodne za individualno razgledanje grada ili fakultativni polazak za Sent Andreju: Obilazak Trga Vuka Karadžića, Požarevačka i Beogradska crkva, kuća Jakova Ignjatovića, krst Cara Lazara, muzej Srpske Pravoslavne crkve, Trgovački trg. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Individualni odlazak na DOČEK NOVE 2024. GODINE. Noćenje.

4. dan BUDIMPEŠTA

Doručak. Slobodno vreme. U kasnim popodnevnim časovima fakultativna vožnja brodom po Dunavu uz vodiča na srpskom jeziku. Fakultativni odlazak na reprizu Nove godine u Čardu (večera i muzički program). Noćenje.

5. dan BUDIMPEŠTA - BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni odlazak do tržnog centra Campona uz posetu Tropikarijumu. Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

 

POPUSTI I DOPLATE:

- popust za decu do 10 godina u pratnji dve odrasle osobe 10 €,

- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5 €,

- popust za putnike na sopstvenom prevozu 15 €,

- doplata za 1/1 sobu 120 €.

ARANŽMAN OBUHVATA:

- prevoz visokopodnim turističkim autobusima (tv, klima, dvd),

- tri noćenja sa doručkom (švedski sto) u Budimpešti u hotelu sa 3*,

- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,

- razgledanja i obilaske prema programu,

- usluge pratioca grupe tokom putovanja,

- usluge lokalnog vodiča,

- troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- međunarodno zdravstveno osiguranje (za osobe do 19 godina 531,00 dinara, od 19 do 70 godina 797,00 dinara i od 71 do 86 godina 1.592,00 dinara),

- fakultativne programe.

CENE FAKULTATIVNIH PROGRAMA:

• vožnja brodom – 20 € odrasli, 15 € deca (podložno promeni);

• tržni centar Campona sa ulaznicom za Tropikarijum – 20 € odrasli, 15 € deca;

• izlet za Sent Andreju – 15 € odrasli, 10 € deca;

• repriza dočeka (večera u Čardi uz muzički program) – 50 € odrasli, 45 € deca (podložno promeni) (OBAVEZNO prijavljivanje prilikom rezervacije).

Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 25 putnika.

SMEŠTAJ U NAVEDENOM HOTELU ILI SLIČNOM:

•B&B Hotel Budapest City 3* - Objekat B&B Hotel Budapest City se nalazi na odličnoj lokaciji u Budimpešti i nudi klimatizovane sobe, fitnes centar, besplatan WiFi i bar. Ovaj hotel sa 3 zvezdice ima recepciju koja radi non-stop i uslugu konsijerža. Privatni parking je dostupan u okviru objekta. Sve hotelske smeštajne jedinice imaju prostor za sedenje, flat-screen TV sa satelitskim kanalima i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i tušem. Mađarski nacionalni muzej je udaljen 1,6 km od objekta B&B Hotel Budapest City, dok se Sinagoga u Dohanjijevoj ulici nalazi na 3 km. Najbliži aerodrom je Međunarodni aerodrom Franc List u Budimpešti, udaljen 19 km od hotela.

Hotel Novotel Budapest City 4* - Ovaj hotel sa 4 zvezdice udaljen je samo 20 minuta vožnje od pešačke ulice Vaci utca u centru Budimpešte. Novotel City nudi zatvoreni bazen, saunu i fitness centar. Prostrane, klimatizovane sobe u Novotel City nameštene su u modernom stilu i uključuju LCD TV sa satelitskim programima i sefom. U klimatizovanom restoranu Novo2 Café Lounge poslužuju se jela mađarske i međunarodne kuhinje. Novotel Budapest City udaljen je samo 3 autobusne stanice od centra grada (linija 8). Do stanice podzemne željeznice Deli Palyaudvar može se dodi za 2 minuta tramvajem linija 61 i 17. Više informacija o hotelu na https://all.accor.com/

Kalkulacija je rađena za najmanje 45 putnika.

NAPOMENA:

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programuputovanja. Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Cenovnik br. 1 od 25.10.2023.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus, licenca OTP 222/2021 kategorija A od 01.12.2022.

Mogući načini plaćanja:

1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;

2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovima građana;

COVID-19 USLOVI ZA PUTOVANJE

https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje