Sejšeli Sejšeli • Sejšeli

Sejšeli Sejšeli 0 Sejšeli 1
Thumb Thumb 0 Thumb 1

Informacije

Sejšeli su ostrvska republika, koju čini arhipelag ostrva smeštenih u Indijskom okeanu, na oko 1600 kilometara od istočnih obala Kenije i Tanzanije. Najpoznatija ostrva su glavno ostrvo Mahe i susedna ostrva Praslin i La Digue koja se posebno ističu svojom lepotom, energijom i nebiočnom prirodom.

Kosmopolitski Sejšeli su danas mešavina afričkih, evropskih i azijskih naroda, različitih rasa, kulture i religija. Uticaji svih naroda ogledaju se u njihovoj tradiciji, običajima, kuhinji, muzici, plesovima i umetnosti. Izgradnja kuća prilagođena je životu u tropskim područjima, sa kućama strmih krovova. Sejšeli su dom mnogobrojnih retkih primeraka biljaka i životinja, i ponosni su da im je čak oko 50% površine zemlje pod zaštitom u vidu nacionalnih parkova i rezervata.

Sejšeli imaju preko 115 ostrva, među najpoznatijim je ostrvo Mahe sa glavnim gradom Viktorija, koji je ujedno i najmanji glavni grad na svetu.

Putovanje na Sejšele nudi nam razne aktivnosti poput:

• Posete najlepšim i najfotogeničnijim plažama na svetu kao što su Anse Lazio, Port Launay, Anse Source d'Argent, Anse Major, Anse Georgette,

• Istraživanja voda Indijskog okeana ronjenjem,

• Upoznavanje različitih životinjskih i biljnih vrsta ovog arhipelaga, poput najmanjih žaba na svetu do najtežih kopnenih kornjača,Posete bazaru gde možete kupiti razne vrste voća i povrća,

• Isprobavanje tradicionalnih jela i ulične hrane poput kari hobotnice (curry octopus).